Renovera Badrum Umeå – Byggare Umeå

Har du funderat på att renovera badrum i umeå? Då har du hittat rätt! Vi är en seriös byggfirma i Umeå som bygger nytt samt renoverar badrum, kök samt andra utrymmen i ditt hem.

Renovering av ett badrum kan vara överväldigande. Du måste bestämma hur mycket du kan spendera, välj de rätta produkterna och bestämma om du ska ändra layouten.

 Renovera badrum Umeå – Vad du bör göra innan

renovera-badrum-umeå

För att säkerställa att din badrumsrenovering fungerar smidigt, här är en checklista för att hålla ditt projekt på rätt spår. Kom ihåg: En framgångsrik renovering handlar om smart timing.

6 månader ut

badrumsrenovering kostnad umeå

badrumsrenovering-kostnad-umeå

-Bli inspirerad. För att räkna ut vad du vill att ditt nya badrum ska se ut, slita sidor ut ur tidningar och kataloger, och gör en klippbok eller inspirationskort. Designer Holly Rickert berättar för kunder att använda Post-Its för att notera varför de gillar varje badrum. Senare rekommenderar hon att man bläddrar genom bilderna för att hitta gemensamma förhållanden och välja liknande plattor och armaturer.

-Ask runt för entreprenör rekommendationer. Även om det inte är nödvändigt att prata med en entreprenör än, är det en bra tid att börja koka om rekommendationer från lokala hårdvaruaffärer, vänner och professionella företagsföreningar. Då, när du är redo att ringa, får du en klar lista över namn.

-Start skiss Det är viktigt att överväga layout tidigt. Spendera tid att tänka på vad som handlar om ditt badrums layout – och vad som inte gör det. Tänk på lagringsbehov: Skulle en garderob kunna omvandlas till ett skräddarsydd skåp som erbjuder massor av stashfläckar?

Till sist vill du flytta toaletten, sjunka eller badkaret, och om så är fallet, vad är det möjligt att göra med VVS? Kommer du att expandera storleken på badrummet eller helt enkelt förbättra dess estetiska?

Tänk på att den dyraste saken att flytta i ett badrum är toaletten. Även om du planerar att installera flera kroppsprayer i duschen är det troligt att ditt badrum kommer att kräva mer grovt VVS-arbete, så kostnaden blir högre.

Hur vill du att ditt badrum ska se ut?

3 månader ut

-Finalisera din budget. Enligt National Kitchen and Bath Association kommer den genomsnittliga personen att spendera cirka $ 11 000 renovera ett badrum. När du väl har räknat ut vad du kan spendera, borde du räkna med att du spenderar ungefär två tredjedelar av din budget på arbetskraft. Då får du en tydligare känsla av vad du kan spendera på kakel, armaturer och extras, som ett glasduschdörr.

Om det återstående beloppet verkar vara lågt, var inte oroat. Tack vare ett brett utbud av plattor och tillbehör, kan du ofta replikera ett avancerat lyxigt utseende för mindre. Till exempel kan en kakel som kostar 10 kronor per kvadratfot ersätta 100 kronor per kvadratfot.

hantverkare badrum umeå

hantverkare-badrum-umeå

-Hyr en entreprenör. Med några månader att gå före rivning är det bra att ta in en licensierad entreprenör. Be några att titta på dina ritningar och se till att du planerar att lägga till två duschkablar, installera en jacuzzi, etc.-är möjligt. Granska uppskattningar, kolla referenser noggrant och skriva kontrakt. Vid denna tidpunkt ska entreprenören begå ett startdatum, skapa en tidslinje för när han behöver material och uppskatta när projektet kommer att vara fullständigt. De flesta badrumsrenoveringar tar ungefär sex veckor från början till slut. Låt inte något arbete börja utan ett tecknat kontrakt.

Var noga med att prata upp om löneplanen: Ofta betalar du en tredjedel framåt, en tredjedel vid halvvägs och en tredjedel när projektet är färdigt till din tillfredsställelse.

Ta reda på exakt hur många dagar du kommer att vara utan dusch, speciellt om du renoverar ditt hems enda badrum. Gör alternativa planer i förväg.

Ta även reda på om det finns lediga tider för att renovera badrum Umeå

Totalentreprenad badrum umeå

totalentreprenad-badrum-umeå

Två månader ut:

-Köp kakel och armaturer. Medan vissa kakelplattor kan uppfyllas om två till tre dagar, kan handgjorda eller handmålade kakel ta 12 veckor. Spela det säkert och se till att dina kakelplattor är placerade minst åtta veckor före din demodatum.

Fixtures bör också köpas tidigt. Även stornamnstillverkare kan ta tre till fyra veckor för att leverera produkter. High-end produkter tar ofta så länge som sex till åtta veckor att komma fram.

Om du beställer specialbyggd fåfänga eller skåp, kolla med tillverkaren för att se till att de kommer att vara där när entreprenören behöver dem. Lampan kan också ta flera veckor att komma fram, så ge dig gott om utrymme vid beställning.

En månad ut:

-Prep för entreprenörens ankomst. Rensa medicinska skåp och badrumsskåp, och skapa ett tillfälligt grooming utrymme där du kan klara sig ur syn av entreprenörer.

-Shop för tillbehör. Med det mesta av den hårda planeringen över har du roligt shopping för handduksstänger, handdukhakar, en toalettpapperhållare och den perfekta tvålrätten. Om du har ett nytt färgschema, välj din nya duschdraperi eller handdukar.

-Välj en färgfärg. När kakelplattan är upp och golvet är nere kan du få en känsla av vilken färg som ska måla väggarna. Det är svårt att välja något före det.

-Kontrollera ofta med din entreprenör. Varje dag, när entreprenören anländer, fråga vad som ska göras den dagen och nämna några projekthickningar och bekymmer du kanske har. Håll kommunikationslinjerna öppna. Se till att han vet var man ska lagra material och hur man kommer in i huset om man inte är där. Håll husdjur och barn borta från arbetsplatsen.

Hitta privata snickare umeå

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *