Takbyte Umeå – Takrenovering

Letar du efter Takbyte Umeå? Kanske är det dags för en takrenovering? Då har du hittat rätt! Vi hjälper dig genom hela processen från att nedmontera ditt gamla tak till att få upp det nya taket.

Takbyte Umeå

Taket är förmodligen den viktigaste delen av ditt hus. Det håller trots allt vatten ur byggnaden. Och medan ingen tycker om att behöva betala för att ersätta ett tak, tjänar den kritiska och estetiska funktionen till att lindra smärtan på att spendera 200 0000kr på arbetet. (Medelvärdet enligt 2014 kostnadsdata samlat in av hemförbättringsplatsen Angies lista är cirka 10000 kr.)

För den typen pengar vill du se till att jobbet är gjort rätt. Här är vad du behöver veta när det gäller takbyte Umeå

Takrenovering Umeå

byta-tak-umeå

Vissa takläggare umeå oroar sig inte mycket om kundtillfredsställelse, eftersom byte av tak är en en-några-några-decennier jobb, vilket innebär att de inte behöver räkna med att repetera. Dessutom väljer många husägare (felaktigt) sin ruttare baserat på pris och många takarbetare anlitar låglönearbetare så att de kan leverera lägsta möjliga bud. Allt som är att säga: Du måste vara extremt försiktig som du anlitar. Hämta referenser från grannar (eller handlare eller timmerverk) som du litar på, och kolla stora taggar tillverkares webbplatser (certainteed.com, gaf.com, owenscorning.com) för listor över certifierade installatörer. Sedan begära klientreferenser från någon du överväger, och kolla in deras rykte på Angies lista och deras bakgrund.

Detta är viktigt när det kommer till ditt tak

Du har tillåtelse att ha två lager asfaltbältros på ditt tak, så om det bara finns en på plats nu kan du ha ett nytt lager installerat högst upp. Det kommer att spara dig så mycket som $ 1000 och en bra bit av röra, men det betyder att rooferen inte kan inspektera och reparera däck och blinka under. Om du bor i ett kallt klimat, avlägsnar det gamla taket entreprenören att installera is- och vattensköld, en gummimembran som används för att förhindra läckage vid takskenorna vid isuppbyggnad. Tårningen blir mycket mer komplicerad om du har något annat än asfalt där uppe: Om du kan se originella träbältros på undersidan av ditt tak när du är på vinden, behöver du inte bara att riva allt off, men också för att installera nya plywood decking, som alla sannolikt lägger till $ 5000 eller mer till dina kostnader.

Hjälp med att byta tak Umeå

 

För att du inte behöver oroa dig för ditt tak igen – och ge dig några försäljningsställen när du är redo att flytta för högkvalitativa produkter. Det innebär att 50-åriga bältros (bältros med den längsta tillgängliga garantin lägger till bara 3000 kr till 5000 kr till din totala kostnad) med ett arkitektoniskt utseende (varierande färg och tjocklek som skapar exklusivt karaktär för bara 250 till 750 krextra). Du vill också ha hjälp med att byta tak umeå välja kopparblinkning, den mest slitstarka metallen för att försegla lederna där ett tak möter en vägg eller ett annat tak, vilket kan öka 1000 eller mer jämfört med aluminium.

Takläggare Umeå

takläggare umeå

För ett så snabbt jobb – två till fem dagar, beroende på takets takstorlek och stil innebär det en enorm mängd ansvar och pengar. Tre dokument är viktiga: 1) De flesta städer kräver bygglov för ett takprojekt. Detta kan bidra till att din entreprenör följer byggnadskoden. Plus, din takgaranti är sannolikt ogiltig om du inte får tillståndet. 2) Ett skriftligt kontrakt som anger alla avtalade detaljer, produkter och kostnader för projektet. 3) Ett brev riktat till dig från entreprenörens försäkringsbolag som bekräftar att det specifika projektet är täckt av arbetstagarens ersättnings- och ansvarsplan.

Taket är det viktigaste du har på ditt hus

Om du har tagit bort gamla takbeklädnader, kom omkring 10 000 spikar med dig – och de flesta landade på ditt gräs, mulch och uppfart. Entreprenörer har ett verktyg som gör det enkelt att välja dessa upp-en jätte magnet på hjul som de passerar över gården för att få tag i de tappade fästen så att de inte orsakar några platta däck eller skador. Men arbetare kommer inte alltid ihåg att ta med den till arbetsplatsen. Så om du ser naglar runt (du vet), när din roofer kommer för slutbetalningen, be honom att ta med magneten och göra äran när han är där.

Hem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *